COVID-19Vesti

Volonteri opet stižu u pomoć Opštoj bolnici u Novom Pazaru

Zbog teške epidemiološke situacije Opšta bolnica u Novom Pazaru ponovo je potpisala ugovore o saradnji sa volonterskom organizacijom “Volonteri 020“.

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović ocenio  je da su volonteri dali nemerljiv doprinos tokom prethodna tri talasa korona virusa i da su rezultati njihovog rada bili vidljivi.

„Ima li smo tokom prošle godine odličnu saradnu. To su uglavnom mladi, koji su želeli da pomognu i to su činili na različite načine. Njihov angažman uglavnom je bio tehničke i organizacione prirode. Uvek su bili tu kada stignu donacije i oprema, ali i da se nađu pacijentima i  sprovedu ih do ordinacija i ambulanti“, objašnjava Mahmutović.

U Opštoj bolnicei trenutno je oko 100 hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom. Očekuje se da će ovaj broj i narednih dana naglo rasti. U Opštoj bolnici kažu da su obezbedili više postelja, da je upošljeno više lekara, ali i da imaju dovoljno ostalih resursa. Volonteri će unaprediti organizacione poslove.

„ Mi smo tu od početka pandemije. Želimo da pomognemo. Stojimo na raspolaganju lekarima i pacijentima u bilo koje doba dana i noći“, kazao je jedan od starijih volontera, Ismet Islamović.

Volonteri su se spontano okupili u julu prošle godine, kada je Novi Pazar bio žarište korona virusa. Od tada do kraja trećeg talasa bili su angažovani na različitim poslovima u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Z.M.

Podeli