KulturaVesti

Vahid Džanković gost Dnevnika, o očekivanjima uoči predstave ”Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo”

Doprinos obeležavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici daće i Kulturni centar Novi Pazar. Naime, danas i sutra upravo u Kulturnom centru biće izvedena predstava ”Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo”

Tim povodom gost Dnevnika bio je glumac Vahid Džanković, sa njim je razgovarala urednica informativnog programa Senada Kalić.

On je podsetio da je ova predstava premijerno odigrana septembra prošle godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

”Igrali smo je četiri puta u Beogradu, 2. jula igrali smo u Zagrebu u pozorištu Kerempuh, večeras i sutra smo u Novom Pazaru, 8. jula igramo u Tuzli i 11. jula na dan obeležavanje godišnjice genocida u Srebrenici igraćemo u Beogradu” objasnio je Džanković.

Govoreći o očekivanjima kada je ovdašnja publika u pitanju, Džankovič je izrazio uverenje da će svi  koji dođu da pogledaju predstavu biti prijatno iznenađeni.

”Mi u samoj predstavi ne govorimo samo o zločinu i ubijanu, govorimo o suštini, govorimo o pesnicima, sveštenicima o duhovnicima zločina. O onim ljudima koji na papiru sve napišu pa onda pokrenu tu jednu lavinu mržnje i pokrenu kamen koji, kada se odroni, kupi sve pred sobom” kazao je Džanković.

On je kazao da je do sada publika reagovala izuzeno pozitivno, posle svakog igranja ove predstave.

”Jedino kroz kulturu i kroz sport možemo da doprinesemo boljem sutra i boljoj budućnosti za generacije koje dolaze” poručio je Džanković.

Džanković se osvrnuo i na nedavno učešće Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra na ”Sterijinom pozorju”, te uspeh postignut na tom prestižnom pozorišnom festivalu, kazavši da su ovo najbolji dani za kulturu Novog Pazara.

 

Razgovarala: Senada Kalić

Podeli