DruštvoVesti

Hodžić u Dnevniku RTV NP: Stvaramo preduslove za dolazak investitora i razvoj

Gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar koordinator SDPS-a za Sandžak i pomoćnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmin Hodžić govorio je na temu aktuelnih političkih dešavanja, promene izbornog zakona koje zagovara ta stranka, te važnim ugovorima i ulaganjima u Novi Pazar ali i Sandžak.

On je, komentarišući nedavnu posetu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sandžačkim opštinama, Priboju i Prijepolju, kazao da je ta poseta iz više aspekata bila važna, prvenstveno ekonomskih i infrastrukturnih.

”Dogovoreno je da se konačno ovaj kraj, odnosno njegove četiri opštine u Sandžaku Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica gasifikuju. Dakle ideja je da se ulaže u gasnu infrastrukturu. Druga tema koja je tada bila aktuelna na tom sastanku jeste putna infrastruktura. Nastavak izgradnje autoputa koji će proći kroz Pešter je nasušna potreba ovog kraja i zajedno sa gasovodom predstavlja neophodan uslov da bi u ovaj kraj došli investitori” kazao je Hodžić.

Komentarišući poruku koju je Vučić upuitio Bošnjacima i Srbima o suživotu, Hodžić je rekao da je takva retorika od izuzetne važnosti.

”Nama koji smo rođeni ovde ne treba posebno naglašavati koliko je važno sačuvati taj duh multietičnosti, multikulturalizma i kosmopolitzima jer mi to savakodnevno živimo. Ali je važna poruka kako bi one retrogradne politike koje su donosile štetu svima nama koji živimo ovde, politike devedesetih, ostale trajno odbačene od svih političkih aktera u zemlji” objašnjava Hodžić.

Negativne refleksije koje su usledile od strane pojedinaca nakon te posete on smatra neosnovanim.

Koordinator SDPS-a za Sandžak Jasmin Hodžić govorio je u Dnevniku i o promenama izbornog zakona. On je kazao da je ideja te stranke da se iskoriste najbolje prednosti većinskog i proporcionalnog izbornog sistema, kako bi se glasalo za pojedince, a građani znali za koga glasaju.

”Na taj način bi se odvijala i svojevrsna kompeticija i takmičenje unutar samih partija gde bi oni koji se kandiduju na listama osvajali preferencijalne glasove birača, a onda bi se to zbirno sabiralo i to bi predstavljalo zapravo zbirni rezultat te partije.”

Komentarišući potpisivanje, za Novi Pazar važnog projekta, kojim je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo još 30 miliona dinara za nastavak radova na Atletskom stadionu, a koji je u Beogradu juče potpisao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, Hodžić,  koji je istovremeno i pomoćnik u tom Ministarstvu je kazao da će to doprineti ne samo razvoju sportskog turizma, za koji smatra da je u zamahu u Novom Pazaru, i sportske infrastrukture, već će dati dobar impuls ukupnom razvoju turizma u Novom Pazaru.

”Podsetiću vas da je Ministarstvo finansiralo i projekat revitalizacije Kule motrilje, a i projekat uređenja pazarske plaže, tako da Ministarstvo kroz javne pozive koje raspisuje, dodeljuje sredstva za razvoj turizma” kazao je Hodžić.

Sa njim je razgovarala urednica informativnog programa RTV Novi Pazar Senada Kalić.

Podeli