SIM u Novom Pazaru okupile oko 500 učesnika

Osme po redu Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru okupile su danas oko 500 učesnika i učesnica u nekoliko starosnih kategorija, koji su se nadmetali u pet sportskih disciplina.

Regionalne igre, koje ove godine beleže svoje 25, a u Srbiji osmo izdanje, svečano su otvorene na veŔtačkoj travi Sportsko-rekreacionog centra, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat BiŔevac.

Baklju su doneli mladi novopazarski sportisti Sena Sokolović, Aldijan Fazlić, Saima Murić, Lenka Nikolić, Adela KolaÅ”inac i Elzina Sulejmanović, a potom je upaljen plamen SIM.

U malom fudbalu, kod godiÅ”ta 2012. i mlađeg, slavio je Nacional, ispred Sport kluba 99 i Osnovne Å”kole Rifat Burdžović TrÅ”o, dok je u generaciji 2010. i mlađoj dominirao Pazar juniors, dok su drugo i treće mesto osvojili Novi Pazar i Osnovna Å”kola JoÅ”anica iz Lukara.

U meÅ”ovitoj igri između dve vatre trijumf je ostvarila ekipa Mamba, a na pobedničkom postolju, tim redosledom, naÅ”li su se joÅ” Crna vatra i Uskufije.

U atletici, kod takmičara i takmičarki rođenih ne posle 2012. godine najbolji su bili pobednica AiÅ”a Ikić, Nerma Čebović i Kanita Ramović kod devojčica, odnosno Å”ampion Ahmed Zukorlić, Said MuÅ”ović i Muhamed Hodović u nadmetanu dečaka.

Takođe u atletici, u dve godine starijem uzrastu, kod devojčica je pobedila Belma KolaÅ”inac, ispred Medine Mekić i trećeplasirane Saide MuÅ”ović, dok je među dečacima odskočio Ali Hasanović, a drugo i treće mesto zauzeli su Davud BeÅ”ić i Ahmed Čupović.

Najbolje tri ekipe u ženskoj odbojci su Ženski odbojkaŔki klub Novi Pazar, Ženski odbojkaŔki klub Cana i Ženski odbojkaŔki klub Vuk.

Pobedu u ženskoj koŔarci tri na tri ostvario je Drim tim, koji su pratile drugoplasirana Kalifa i Izi bol, dok je u muŔkoj koŔarci trijumfovao Novi Pazar 2, ispred Zicera i ekipe Fri Palestina.

M. Minić

Podeli