Sport

SIM u Novom Pazaru okupile oko 500 učesnika

Osme po redu Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru okupile su danas oko 500 učesnika i učesnica u nekoliko starosnih kategorija, koji su se nadmetali u pet sportskih disciplina.

Regionalne igre, koje ove godine beleže svoje 25, a u Srbiji osmo izdanje, svečano su otvorene na veštačkoj travi Sportsko-rekreacionog centra, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Baklju su doneli mladi novopazarski sportisti Sena Sokolović, Aldijan Fazlić, Saima Murić, Lenka Nikolić, Adela Kolašinac i Elzina Sulejmanović, a potom je upaljen plamen SIM.

U malom fudbalu, kod godišta 2012. i mlađeg, slavio je Nacional, ispred Sport kluba 99 i Osnovne škole Rifat Burdžović Tršo, dok je u generaciji 2010. i mlađoj dominirao Pazar juniors, dok su drugo i treće mesto osvojili Novi Pazar i Osnovna škola Jošanica iz Lukara.

U mešovitoj igri između dve vatre trijumf je ostvarila ekipa Mamba, a na pobedničkom postolju, tim redosledom, našli su se još Crna vatra i Uskufije.

U atletici, kod takmičara i takmičarki rođenih ne posle 2012. godine najbolji su bili pobednica Aiša Ikić, Nerma Čebović i Kanita Ramović kod devojčica, odnosno šampion Ahmed Zukorlić, Said Mušović i Muhamed Hodović u nadmetanu dečaka.

Takođe u atletici, u dve godine starijem uzrastu, kod devojčica je pobedila Belma Kolašinac, ispred Medine Mekić i trećeplasirane Saide Mušović, dok je među dečacima odskočio Ali Hasanović, a drugo i treće mesto zauzeli su Davud Bešić i Ahmed Čupović.

Najbolje tri ekipe u ženskoj odbojci su Ženski odbojkaški klub Novi Pazar, Ženski odbojkaški klub Cana i Ženski odbojkaški klub Vuk.

Pobedu u ženskoj košarci tri na tri ostvario je Drim tim, koji su pratile drugoplasirana Kalifa i Izi bol, dok je u muškoj košarci trijumfovao Novi Pazar 2, ispred Zicera i ekipe Fri Palestina.

M. Minić

Podeli