SIM u Novom Pazaru okupile oko 500 u─Źesnika

Osme po redu Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru okupile su danas oko 500 u─Źesnika i u─Źesnica u nekoliko starosnih kategorija, koji su se nadmetali u pet sportskih disciplina.

Regionalne igre, koje ove godine bele┼że svoje 25, a u Srbiji osmo izdanje, sve─Źano su otvorene na ve┼íta─Źkoj travi Sportsko-rekreacionog centra, a prisutne je pozdravio i gradona─Źelnik Novog Pazara Nihat Bi┼íevac.

Baklju su doneli mladi novopazarski sportisti Sena Sokolović, Aldijan Fazlić, Saima Murić, Lenka Nikolić, Adela Kolašinac i Elzina Sulejmanović, a potom je upaljen plamen SIM.

U malom fudbalu, kod godi┼íta 2012. i mla─Ĺeg, slavio je Nacional, ispred Sport kluba 99 i Osnovne ┼íkole Rifat Burd┼żovi─ç Tr┼ío, dok je u generaciji 2010. i mla─Ĺoj dominirao Pazar juniors, dok su drugo i tre─çe mesto osvojili Novi Pazar i Osnovna ┼íkola Jo┼íanica iz Lukara.

U me┼íovitoj igri izme─Ĺu dve vatre trijumf je ostvarila ekipa Mamba, a na pobedni─Źkom postolju, tim redosledom, na┼íli su se jo┼í Crna vatra i Uskufije.

U atletici, kod takmi─Źara i takmi─Źarki ro─Ĺenih ne posle 2012. godine najbolji su bili pobednica Ai┼ía Iki─ç, Nerma ─îebovi─ç i Kanita Ramovi─ç kod devoj─Źica, odnosno ┼íampion Ahmed Zukorli─ç, Said Mu┼íovi─ç i Muhamed Hodovi─ç u nadmetanu de─Źaka.

Tako─Ĺe u atletici, u dve godine starijem uzrastu, kod devoj─Źica je pobedila Belma Kola┼íinac, ispred Medine Meki─ç i tre─çeplasirane Saide Mu┼íovi─ç, dok je me─Ĺu de─Źacima odsko─Źio Ali Hasanovi─ç, a drugo i tre─çe mesto zauzeli su Davud Be┼íi─ç i Ahmed ─îupovi─ç.

Najbolje tri ekipe u ┼żenskoj odbojci su ┼Żenski odbojka┼íki klub Novi Pazar, ┼Żenski odbojka┼íki klub Cana i ┼Żenski odbojka┼íki klub Vuk.

Pobedu u ┼żenskoj ko┼íarci tri na tri ostvario je Drim tim, koji su pratile drugoplasirana Kalifa i Izi bol, dok je u mu┼íkoj ko┼íarci trijumfovao Novi Pazar 2, ispred Zicera i ekipe Fri Palestina.

M. Mini─ç

Podeli