DruštvoVesti

KUD “Ras” Novi Pazar održava probe i za vreme pandemije

 Poštujući sve propisane mere zaštite od koronavirusa, novopazarsko kulturno-umetničko društvo “Ras” trudi se da redovno održava probe pa čak i u ovim otežanim uslovima. Iako nema javnih nastupa i putovanja što kod igrača smanjuje motivaciju za igrom, opet ih ljubav prema njoj drži na okupu i svi se nadaju da će uskoro biti prilike da kao pre dve godine stanu i zaigraju ped mnogobrojnom publikom.

“Zaista nam je žao što evo već drugi put za redom zbog korone nismo u prilici da održimo naš tradicionalni godišnji koncert jer ovo je baš  vreme kada bi mi upravo vršili poslednje pripreme za ovogodišnji”, kazao je kulturno-umetnički rukovodilac Bojan Radovanović. On je rekao da je stanje generalno isto  u svim kulturno-umetničkim društvima u čitavoj Srbiji   jedino što je KUD “Ras”  u prednosti zato što je uspeo da još uvek sve igrače okuplja jer se u ostalim društvima veliki broj njih “rasuo”.

Svi igrači kao i  rukovodstvo izražavaju želju da će uskoro doći bolje vreme, da ćemo se izboristi sa ovim opakim virusom, da ćemo se vratiti normalnim tokovima života i svi zaigrati u veliko kolo.

B.V.

 

Podeli