COVID-19Vesti

Znak zahvalnosti i solidarnosti: U Novom Pazaru vakcinisani novinari iz BiH

NOVI PAZAR UZVRATIO BIH ZA MATERIJALNU I LJEKARSKU POMOĆ TOKOM LJETA, U ZNAK ZAHVALNOSTI I SOLIDARNOSTI U NOVOM PAZARU VAKCINACIJA NOVINARA IZ BIH

Prvu dozu vakcine protiv koronavirusa proizvođača Fajzer danas je u Novom Pazaru dobilo 29 zaposlenih iz televizije Kantona Sarajevo. Za sutra je na vakcinaciju planiran dolazak druge grupe od 30 zaposlenih iz tog medija. Za sve njih od danas Novi Pazar je grad solidarnosti i njihova druga kuća, jer su u ovom gradu dobili vakcinu koja im nije dostupna u domovini, a za koju se bore sve zemlje svijeta.

Gest zahvalnosti i solidarnosti, tako se može opisati današnja imunizacija medijskih radnika iz Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Do imunizacije medijskih uposlenika iz Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru došlo je ubrzo nakon što je ta medisjka kuća uputila zahtjev i dobila odobrenje od nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Nisu krli zadovoljstvo jer su u Novom Pazaru i to gotovo zbog događaja koji im je bio nezamisliv, imunizacije protiv zarazne i smrtonosne bolesti.

Građanima Novog Pazara poželjeli su dobrog zdravlja ali i to da njihov dolazak iz Sarajeva bude poruka da se vakcinišu jer njima zbog lijeka koji im nije dostupan u njihovoj zemlji, nije bilo teško preći dug i naporan put.

Zvaničnici Grada i zdravstvenih ustanova kažu da je ovo vid solidarnosti sa narodom Bosne i Hercegovine u teškom periodu, ali i način da se Novi Pazar oduži za materijalnu i ljekarsku pomoć upućenu iz Bosne i Hercegovine tokom ljeta prošle godine, kada je Sandžak bio žarište koronavirusa.

Planom imunizacije predviđeno je da u novopazarskom Domu omladine protiv koronavirusa i u subotu bude vakcinisano još 30 zaposlenih sa sarajevske televizije.

A. N.

Podeli