COVID-19Vesti

Turska započela punu vakcinaciju zaposlenih u turizmu

Republika Turska započela potpunu vakcinaciju zaposlenih u turizmu, koja će biti završena prije početka ljetnje sezone 2021. godine.

Program vakcinacije obuhvata zaposlene u aviokompanijama, na aerodromima, u smeštajnim objektima, turističkim agenčijama, kao i profesionalni vodiči.

Vakcinacija, koja se sprovodi u koordinaciji sa Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Turskom agencijom za promociju i razvoj turizma (TGA), započeta je u okviru “Programa sertifikačije bezbednog turizma”, kako bi se obezbedilo da Turska u ovoj godini ostane zdrava i bezbedna turistička destinacija.

Od pokretanja programa certificiranja sigurnog turizma u junu 2020. Turska slijedi stroge zdravstvene i sigurnosne smjernice i poduzimanje svih potrebnih koraka kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost. Prije otvaranja sezone, Ministarstvo kulture i turizma započelo je rad na uključivanju zaposlenih u turističkom sektoru u sam program vakcinacije kako bi osigurali da turističke usluge u zemlji ostanu aktuelne tokom cijele godine. Program vakcinacije se pažljivo provodi u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja. Program vakcinacije zaposlenih u turizmu započet je u skladu sa prioritetima i u okviru ‘Programa certificiranja sigurnog turizma’.

U Turskoj je do sada sertifikovano više od 8.000 objekata. Kako zemlja očekuje nagli oporavak turističkih putovanja, zaposleni u turizmu imaju prioritet za vakcinaciju, dodaje se u saopštenju.

RTVNP

Podeli