DruštvoVesti

Biševac i Simović o aktulenoj pandemiji i procesu imunizacije

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i njegovi saradnici razgovarali su sa načelnikom Raškog upravnog okruga, Nebojšom Simovićem. Biševac je Simovića upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i time kako teče proces imunizacije protiv koronavirusa. Nakon sastanka sagovornici su obišli vakcionalni punkt u Domu omladine, a načelnik Simović naglasio je da je lokalna samouprava učinila sve i da je dobro organizovana u procesu imunizacije i suzbijanja aktuelne pandemije, ali da je situacija teška.

Sagovornici su saglasni da je dosadašnja saradnja Gradske uprave i nadležnih u Raškom upravnom okrugu na visokom nivou, a da se ona u poslednje vrijeme najviše ogleda u razmjenama iskustava i aktivnosti svih pet opština koje se preduzimaju s ciljem spriječavanja širenja koronavirusa.

Biševac je Simovića upoznao sa preduzetim koracima kako bi se unaprijedio i bezbjedno odvijao proces imunizacije. Pojačanim aktivnostima došlo je i do poboljšanja, te tako raste broj vakcinisanih Novopazaraca, podjednako onih u gradskom i seoskom području, jer se od minulog vikenda krenulo sa imunizacijom ljudi i u udaljenijim mjestima.

Nadležni su još jednom apelovali na sve građane da prime vakcinu koja je bezbjedna i za sada jedino poznato sredstvo koje doprinosi spriječavanju širenja virusa i razvijanja teške kliničke slike kod oboljelog.

Vakcinacija se svakodnevno obavlja u Domu omladine i Medicinskoj školi, bez ranije prijave.

A. N.

 

Podeli