RegionVesti

U Severnoj Makedoniji produžavanje policijskog časa do 5. aprila

Policijski čas u Severnoj Makedoniji, od 22.00. do 5.00, biće produžen još dve sedmice, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja. Kako je prenela Televizija Telma, zabrana kretanja gradjanima tokom noći kako bi se sprečilo pojačano širenje kovida 19, uvedena 10. marta, biće produžena do 5. aprila.

Ta odluka Vlade Severne Makedonije o uvodjenju policiskog časa trebalo je da prestane da važi sutra.

Ukoliko broj obolelih od kovida 19 nastavi da raste, zdravstvene vlasti razmišljaju o uvodjenju još oštrijih mera, kao što su duži policijski čas i dodatno skračenje rada ugostiteljskih objekata.

„Komisija za zarazne bolesti će, na osnovu epidemioloških analiza narednih dana, utvrditi da li su potrebne dodatne rerstriktivne mere“, kažu u Ministarstvu zdravlja Severne Makedonije.

Cilj ponovnog uvodjenja policijskog časa je bio da ograniči kretanje i komunikaciju mladih za koje je procenjeno da su najčešći prenosioci virusa, koji su, posle zatvaranja kafića u 21.00, nastavljali da se okupljaju na javnim mestima i po parkovima, ali i po kućama.

Policijski čas je kao mera za sprečavanje širenja korona virusa u Severnoj Makedoniji prvi put uveden 22. marta prošle godine, a ukinut je 27. maja, uz obrazloženje da je epidemija „pod kontrolom“.

 

Izvor: Beta

Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP

 

Podeli