DruštvoVesti

I ove godine u selu Buče preventivni pregledi u znak sećanja na rahmetli Dževada Ljajića

I ove godine kao i prethodinh članovi Otvorene ruke i organizacije Sevap obišli su mezar dr Dževada Ljajića u Dugoj poljani i proučili dovu, a nakon toga izvršili su besplatne preglede u selu Buče. Meštani koji su se pregledali izrazili su veliku zahvalnost, a imali su priliku da u svom selu provere zdravlje i dobiju korisne lekarske savete.

Ovakvi pregledi od velike su značaja za meštane okolnih sela u Novom Pazaru, jer dobijaju priliku da izmere pitisak, šećer u krvi, ali i i da uzmu lekove, koje koriste kao hroničnu terapiju. Ovo je praksa koju je rahmetli dr Dževad Ljajić započeo kao jedan od osnivača Otvorne ruke, a članovi ova dva humanitarna uzdruženja organizuju već godinama organizuju besplatne preventivne preglede obilazeći i najudaljenija sela u gradu.

Ova akcija je posebna jer se organizuje baš na mestu u selu Buče gde je doktor Dževad Ljaić prvo dolazio.
Preventivni pregledi u selu Buče organizuju se već šest godina.

Godišnjica smrti Dževada Ljajića i obeležena je i juče u prostorijama “Otvorene ruke” gde su članovi ovog udruženja, pripremili pakete sa namirnicama, hemijom, garderobom i obućom, koje će odneti pre svega samohranim majkama, straijima, bolesnima,jer zbog epidemiološke situacije, nisu pozvali korisnike u Udruženje već ih obići.

Ova dvodnevna akcija članova udruženja „Otvorena ruka“ je organizovana u znak sećanja na njihovog kolegu koji je bio veliki humanista i koji je isto radio tokom svog života.

Iz Otvorene ruke poručuju da će nastaviti da organizuju ovakve akcije, ali i da će stići do svakog čoveka kojem je pomoć neophodna.

 

Podeli