DruštvoVesti

Bačevac pozvao ministre da se nacionalna veća dodatno finansijski podrže

DNEVNIK Radio televizije Novi Pazar
Vremenska prognoza za Novi Pazar
Juče je u Narodnoj Skupštini usvojen budžet za 2021. godinu i set pratećih zakona.Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije da je budžet za 2021. usmeren na podizanje životnog standarda građana, ali je i razvojni, jer će 330 milijardi dinara, odnosno 5,5 odsto BDP-a, biti izdvojeno za kapitalne investicije.Što se tiče Sandžaka, budžet pored ostalog predviđa deset i po milijardi za nastavak autoputa Požega-Preljna kao i rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Tutin.Poslanici iz Sandžaka su se kritički osvrnuli i na podatak da je je poslednjim rebalansom budžeta izdvajanje savetima nacionalnih manjina budžet smanjen za dvadeset procenata.
Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac rekao je da nije sporno da u teškom trenutku u kome živimo, svi građani jednako podele teret i pozvao ministra finansija da podrži dodatnim sredstvima sve kvalitetne projekte nacionalnih veća.
Polemišući sa ministarkom kulture Majom Gojkovic, Bačevac je izrazio zadovoljstvo sto je budžetom predviđeno više sredstava za ovo ministarstvo i pozvao je da Novi Pazar proglasi kulturnom prestonicom Srbije.
“S obzirom da vi u budžetu imate milijardu i dvesta miliona dinara više nego u prošloj godini, pozvaću i vas da i vaše ministarstvo pojačano finansira projekte kulture i tradicije nacionalnih veća”, naglasio je Bačevac.

Senada Kalić

Podeli