Sport

Pazarci desetkovani u derbiju (nedelja, 18.00 – RTVNP)

Klub malog fudbala Novi Pazar dočekuje ekipu Vintersporta u derbiju osmog kola Prve futsal lige Srbije, koji će u nedelju od 18 časova gledaoci Radio-televizije Novi Pazar moći da prate u direktnom prenosu.

“Rival je za svaki respekt, ali da smo kompletni ne i nepobediv. Vintersport je najbolje pazario između dve sezone i ima 12 igrača gotovo podjednakog kvaliteta, koje predvodi sjajni golman Nemanja Momčilović”, rekao je trener Pazaraca Marko Gavrilović.

Poslednja pobeda nad Ekonomcem u Kragujevcu desetkovala je Pazarce, pa će Ninoslav Aleksić zbog direktnog crvenog kartona propustiti meč sa Vintersportom, a Veroljuba Vukadinovića najverovatnije očekuje operacija kolena i dug period oporavka.

Osim toga, povređen je i Stojan Milovac, koji će pauzirati tokom naredne tri do četiri sedmice.

“Skraćena rotacija uvodi nas u problem. Napravili smo mnogo čuda otkako sam u Pazaru, pa se nadam da možemo još jedno. Moraćemo mnogo toga da promenimo u našoj igri i jedva čekam da vidim kako ćemo da izgledamo na terenu”, naveo je Gavrilović.

Uoči osmog kola, Novi Pazar je lider prvenstva sa 19 bodova, dok je Vintersport na trećoj poziciji sa 12 osvojenih bodova i utakmicom manje.

“Sve dobro što smo uradili i zbog čega smo zasluženo prvi na tabeli, možemo da prospemo u naredna dva kola. Ipak, ne treba nam izgovor. Imamo ideju i nećemo unapred da se predamo. Mentalitet nam je takav da živimo za pobedu, ali glavni cilj je da utakmicu svi završe zdravi”, zaključio je Gavrilović.

M. Minić

Podeli