COVID-19Vesti

ZZJZ: Zabrinjavajuća epidemiološka situacija u Novom Pazaru

Prema podacima Štaba za vanredne situacije u protekla 24 sata u covid ambulanti Doma zdravlja obavljena su 33 pregleda osoba sa simptomima korona virusa. Još četiri osobe smeštene su na bolničko lečenje, pa se tako na Infektivnom odeljenju sada nalazi 17 pacijenata a u privremenoj covid bolnici na Grudnom odeljenju njih devet. Na respirator je priključena jedna osoba a četiri kiseonik dobijaju uz pomoć high-flow uređaja.

Iz Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar ocjenili su trenutnu epidemiolšku situaciju kao nestabilnu i nesigurnu, a zbog povećanog broja oboljelih i hospitalizovanih, te nepoštovanja mjera situacija i zabrinjava.

U protekla 24h na bolničko liječenje zadržane su još 4 osobe, trenutno se od Covida-19 na Infektivnom odjeljenju liječi 17 pacijenata, u privremenoj kovid bolnici odnosno na Grudnom odjeljenju njih devet.

Iz Zavoda za javno zdravlje pozivaju na strogi karantin u trajanju od 14 dana one kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, u slučaju da osoba nema uslova da se izoluje u kući na raspolaganju su bolnički kapaciteti.

A. N.

Podeli