KulturaVesti

U toku snimanje “Zemana”, sledeće nedelje festivalski spektakl

U Kulturnom centru Novi Pazar u toku je snimanje Internacionalnog muzičkog festivala “Zeman” kojeg će ove godine gledaoci moći da prate putem televizijskog programa i na digitalnim platformama.

U toku je snimanje takmičarske večeri u kojoj učestvuje osam finalista, koji su ušli u najuži izbor. Takmičari dolaze iz svih zemalja u regionu.

Inače, učešće za ovogodišnji “Zeman” prijavilo je preko 40 izvođača.

Emitovanje Internacionalnog muzičkog festivala “Zeman ” počelo je prošle nedelje koncertom iz Pariza za Sandžak, emitovanom na programu Radio televizije Novi Pazar koja je i ove godine medijski partner na projektu.

“Zeman” će biti nastavljen u petak, 13. novembra kada će televizijski gledaoci moći da užuvaju u kompozicijama sandžačkih autora, a ovaj deo projekta snimljen je i pripremljen u Sarajevu.

Dan nakon toga, odnosno u subotu, 14. novembra biće prikazano takmičarako veče čije snimanje je u toku.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić kaže da je izuzezno ponosan na kompletnu organizaciju iza koje stoje najveći profesionalci, pa kako ističe, “Zeman” koji se zbog situcije sa pandemijom, emituje u izmenjenim okolnostima, neće izgubiti na sjaju i kvalitetu.

“Iako u izmenjenim okolnostima ponosan sam da smo uspeli da organizujemo festival i ove godine i da ni u jednom segmentu ne zaostaje u odnosu na ono što su gledaoci mogli da vide pretjodnih godina. Siguran sam da će i u televizijskom prenosu moći da uživaju u izvanrednoj sceni i kvalitetnim zvuku. Ostaje žal što sala Kultirnog centra zbog poznatih uslova nije mogla da primi festivalslu publiku, jer sam siguran da bi se tražilo mesto više” kazao je Memić za RTV Novi Pazar.

Inače, izvođače koji se večeras takmiče prati orkestar vrhunskih muzičara iz Bosne i Hercegovine.

Projekat, iza kog stoje Kulturni centar i Grad Novi Pazar,  i ove godine podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Snimanje programa proteklo je uz strogo poštovanje svih propisanih mera.

 

Razgovarala: Senada Kalić

Podeli