DruštvoVesti

OŠTRO ĆEMO SANKCIONISATI ONE KOJI NE POŠTUJU: Srbiji preti 1200 obolelih, nema novih mera

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nove mere za sprečavanje širenja korona virusa nisu bile tema na sastanku sa direktorima covid bolnica, jer je to u nadležnosti Kriznog štaba, ali je najavio da će se oštro sankcionisati kršenje do sada uvedenih mera.

– Oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju uvedene mere i to ćete već u danima koji su pred nama moći da vidite. Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju – rekao je Vucić.

On je na konferenciji posle sastanka sa direktorima bolnica rekao da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja i policijski čas, osim ako ne bude došla do ivice ambisa, jer želi da sačuva ekonomiju.

Predsednik je rekao da je u Parizu uveden policijski čas od 21 sat do 6 ujutru, da Češka to danas uvodi za celu teritoriju, primetivši da se, kad je to Srbija na početku epidemije radila, govorilo da je to nedemokratski potez, a danas je vrhunac demokratije.

Rekao je da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja kako bi se očuvala ekonomija, navodeći da je to pokušao i danas u razgovoru sa lekarima da objasni.

On je podsetio da su samo u zdravstvu kumulativno u ovoj godini uvećane zarade oko 22 odsto, što je procenat nezabeležen u svetu, te dodao da će i povećanje zarada od januara iziskivati veliki novac.

 

Izvor: Novosti

Foto: danas.rs

Podeli