Sport

Ademi: Treće mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu je veliki uspeh

Novopazarski bodibilder, član kluba Warrior gym Dženan Ademi rekao je danas da bronzana medalja, koju je osvojio na Svetskom juniorskom prvenstvu u rumunskom gradu Klužu, za njega predstavlja veliki uspeh.

“Još se nisu slegli utisci. Kada sam s trenerom Muzaferom Čepeljcem ulazio u priču, imao sam skromne planove i želeo sam samo da se oprobam na nekim takmičenjima, ali potom sam spoznao kakav potencijal i kvalitet posedujem. Rezultatima sam uveliko premašio očekivanja, a svetska juniorka bronza za mene predstavlja nešto veliko. Dobro je što ću i naredne sezone biti junior i imaću priliku da odem korak dalje”, rekao je Ademi.

Ademi, koji se kao junior izvorno takmiči u disciplini fizik preko 182 centimetra, osvojio je ranije tokom sezone za titule seniorskog šampiona Srbije i juniorskog prvaka Balkana, uz pobede na prestižnom Jagodina openu i Balkanskim kupovima u Čačku i Knjaževcu.

On je pre četiri dana u Klužu, koji je preuzeo organizaciju takmičenja od Targu Mureša, stigao do svetske juniorske bronze u fiziku za uzrast od 16 do 20 godina.

Zlato je uzeo domaći takmičar Andrei Tročea, kojeg je Ademi pobedio na šampionatu Balkana, dok je srebro pripalo Estoncu Rasmusu Klaosu.

“Uspeh je još veći ako se zna da je nastupu prethodilo putovanje dugo 12 časova, uz minimum sna. U automobilu sam imao i svih pet obroka, a pred sam nastup imao desio se i problem s bojom. Da sam imao dovoljno vremena da sredim boju, ubeđen sam da bih zaslužio najmanje srebro. Sezonom sam prezadovoljan sezonom, a sada mi treba kvalitetan odmor”, naveo je Ademi.

Trener Muzafer Čepeljac ocenio je da je Ademijeva medalja na Svetskom prvenstvu veliki uspeh za njegov klub i grad.

“To je prva svetska medalja za Novi Pazar ove godine. Pole svega što se dešavalo sa pandemijom koronavirusa, konačno da se desi i nešto pozitivno. Gradu i pazarskom Sportskom savezu dugujemo veliku zahvalnost, kao i našim sponzorima, a posebno prvom čoveku Bodibilding i fitnes saveza Srbije Goranu Ivanoviću”, kazao je Čepeljac.

Čepeljac, koji je kao aktivni bodibilder najveće uspehe postigao u disciplini maskular fizik, najavio da će se naredne sezone ponovo takmičiti, ali u gejm klasiku.

“Odgovara mi i mislim da ću tu moći da postignem dobre rezultate. Verujem da će sve to dodatno popularizovati bodi-bilding i fitnes u Novom Pazaru. U našem gradu taj sport opet ima mesto koje zbog svoje istorije zaslužuje i koje mu pripada”, zaključio je Čepeljac.

M. Minić

Podeli