Sport

Dvojac Novog Pazara u reprezentaciji Srbije: Ramić i Aleksić napadaju Fince

Članovi Kluba malog fudbala Novi Pazar Denis Ramić i Ninoslav Aleksić biće u sastavu futsal reprezentacije Srbije, koju 6. i 10. novembra očekuju utakmice baraža za Svetsko prvenstvo protiv odgovarajuće selekcije Finske.

Selektor Srbije Goran Ivančić je za predstojeću reprezentativnu akciju odabrao 15 futsalera, koji će se okupiti 31. oktobra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a počev od 2. novembra na programu su završne pripreme u Nišu.

Reprezentacija Srbije je do plej-ofa za Svetsko prvenstvo stigla posle dve runde grupnog takmičenja, gde je najpre u šestoj grupi u Seržiju zauzela prvo mesto sa maksimalnih devet bodova, ispred domaćina Francuske, Belgije i Švajcarske.

Srbija je potom u elitnoj rundi kvalifikacija u Nišu bila druga, iza reprezentacije Španije, a ispred Francuske i Ukrajine, čime je izborila priliku da se kroz baraž sa nacionalnim timom Finske nađe na Svetskom prvenstvu u Litvaniji, koje je na programu od 12. septembra do 3. oktobra naredne godine.

Osim Ramića i Aleksića, za Srbiju su tokom kvalifikacija za planetarni šampionat u futsalu nastupala još dvojica igrača Novog Pazara – Milan Mutavdžić i Veroljub Vukadinović.

Srbija i Finska će prvi meč baraža odigrati 6. novembra u Nišu, dok je revanš u Vanti zakazan za 10. novembar.

Od evropskih selekcija, pravo učešća u završnici Svetskog prvenstva 2021. godine izborili su Kazahstan, Portugal, Rusija, Španija i domaćin Litvanija, a još dva mesta rezervisana su za pobednike baražnih duela između Srbije i Finske, odnosno Hrvatske i Češke.

Srbija je jedini nastup na Svetskom prvenstvu u futsalu zabeležila 2012. godine na Tajlandu, kada je osvojila prvo mesto u E grupi, a potom je u osmini finala poražena od Argentine sa 1:2.

M. Minić

https://youtu.be/seEf21oiQTU

Podeli