Ba─Źevac izabran za predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Dr Muamer Ba─Źevac izabran je┬á za predsednika skup┼ítinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Poslanika SPD-a je za predsednika Odbora predlo┼żio poslanik Srpske napredne stranke Dragoljub Ackovi─ç, ina─Źe doktor romolo┼íkih nauka i politikolog po struci.

Ba─Źevac koji je izabran jednoglasno, ukazao je na zna─Źaj ovog odbora.

On je istakao da je pri─Źa o ravnopravnosti pri─Źa o jednakim mogu─çnostima.

”Pri─Źa o ravnopravnosti zna─Źi da apsolutno svaki gra─Ĺanin na┼íe zemlje, bez obzira na nacionalnu pripadnost, veru, godine starosti, pol ili bilo koju li─Źnu osobenost, ima jednaka prava odnosno jednaku ┼íansu da u─Źestvuje u onome ┼íto mu dru┼ítvo pru┼ża” naglasio je on.

On je naglasio da je Srbija zakonskim okvirima postavila visoke standard ljudskihi manjinskihprava, te da odbor vr┼íi nadzor nad sprovo─Ĺenjem zakona kojima su tema ljudska i manjinska prava.

”Uva┼żavanje nacionalnih manjina, njihovo aktivno uklju─Źivanje u politi─Źki ┼żivot, ravnomerno uklu─Źivanje manjinskih naroda u dr┼żavni aparat, borba protiv predrasuda i promena svesti o manjinama, kao i po┼ítovanje i konstantno unapre─Ĺivanje ljudskih i manjinskih prava, bi─çe neki od na┼íih glavnih pravaca delovanja” zaklju─Źio je Ba─Źevac.

 

Senada Kali─ç

Podeli