KulturaVesti

”Stari grad” prkosi koroni! Ove godine u televizijskom formatu

Muzički festival ”Stari grad” ove godine, kao i brojne muzičke i kulturne manifestacije biće organizovan u izmenjenim okolnostima.

Ljubitelji  festivalskog zvuka, a prvenstveno dobre muzike kroz dve večeri festivala, a na programu Radio televizije Novi Pazar koja je medijski partner, uživaće u koncertu Vlatka Stefanovskog i gudačkog kvarteta Wonder strings.

Direktor festivala Aladin Imamović kazao je gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar da je festival ove godine realizovan u tv formatu zbog aktuelne situacije i poručio da će uživaoci dobrog zvuka uživati.

”Potrudili smo se da u potpunosti ispoštujemo mere. Pažljivo smo birali i ovogodišnje učesnike. Bilo je zadovoljstvo nama koji smo prisustvovali snimanju da slušamo virtouza Vlatka Stefanofskog koji je dao sve od sebe da nastupi kao da je sala prepuna i verujem da će tu energiju preneti i na gledaoce. I drugi koncert koji će uslediti dan posle sadržaće prepoznatljive pop i rok hitove i filmske melodije. Trudili smo se da festival ove godine ima jedan kilasični i muzički dojam, a cilj nam je da ambijent u kojem već mesecima živimo malo obojimo optimizmom” objasnio je Imamović.

On je izrazio uverenje da će već naredne godine ”Stari grad” zasijati u punom sjaju i kapacitetu, da će imati sve festivalske ali i ostale potencijale po kojima je bio prepoznatljiv, ali izrazio i zadovoljstvo što manifestacija koja traje duže od jedne i po decije i u uslovima pandemije nije izostala.

Prijatelji ovogodišnjeg festivala, kao i prethodnih godina su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Grad Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar, Radio televizija Novi Pazar. Festival su ove godine podržali i iz DDO Novi Sad.

Organizaciju potrpisuje ”Mass entertainment”. Festival je na programu RTV Novi Pazar u petak i subotu, 23. i 24. oktobra.

 

 

razgovarala: Senada Kalić

 

Podeli