COVID-19Vesti

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i dalje nestabilna

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i dalje je nestabilna, rečeno je Radio televiziji Novi Pazar u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje odakle apeluju na građane da se po uočavanju prvih simpotoma javljaju lekarima i da se što više testiraju.

Na stanovništvo se apleluje da poštuje propisane mere, a u cilju podizanja svesti sutra će biti organizovana i akcija podele brošura.

Dr Majda Iković kazala je za RTV Novi Pazar da u Zavodu za javno zdravlje apeluju da se što više građana testira PCR testom te da se ukoliko postoji potreba blagovremeno javljaju lekarima ili u COVID ambulantama, jer je, kako objašnjava, to jedini način da se izbegne scenario kakav je Novi Pazar zadesio proteklog leta.

Ona je podsetila da nadleženi iz Zavoda za javno zdravlje svakodnevno apeluju i ukazuju na poštovanje mera koje se odnose na držanje propisane socijalne distance i nošenja maski, te zaključila da uprkos brojnim apelima građani Novog Pazara u nedovoljonoj meri poštuju savete nadležnih.

Inače, u Zavodu za javno zdravlje, a uz pomoć Grada Novog Pazara i Kriznog štaba izrađena je brošura čija poruka je ”Da nam se ne ponovi” a koja sadrži informacije o virusu, određena upozorenja i protiv-epidemijske mere.

Iković je podsetila da je ZZJZ dobio 3.100 vakcina, od kojih je  1.000 za Tutin, te da je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Ona je pozvala starije i hronične bolesnike da se vakcinišu.

 

Senada Kalić

 

Podeli