Kultura

Regionalno pozorište priprema novu predstavu

Glumci Regionalnog pozorišta pripremaju novu predstavu. U pitanju je urnebesna komedija ”Da li je moguće brate Normane” u režiji Miloša Jagodića. Premijera predstave planira se krajem oktobra, kada će dvorana Kulturnog centra ponovo biti otvorena za pozorišnu publiku, uz obaveznu primenu preporučenih mera zaštite od korona virusa.

Iako se ne može reći da glumci nisu bili angažovani tokom vanrednog stanja i letnje pauze, ipak, nakon duže vremena, ovo je njihov prvi klasični angažman u smislu nove pozorišne predstave.

”Svi smo veoma radosnu i oduševljeni što smo napokon počeli da radimo tu predstavu. Dogovarajući se šta bismo mogli da radimo složili smo se svi da nam sada treba najviše smeha i pozitivne energije, jer još uvek živimo sa ovim nesretnim virusom koji okupira i menja život. Hteli smo da se svi slatko ismejemo, kao i uvek da iznenadimo našu publiku i izabrali smo da radimo baš ovu komediju”, izjavio je direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

Osim nove predstave glumci se pripremaju i za Festival ”Joakim Vujić” na kom će se predstaviti sa kultnom predstavom ”Lavina” 1. novembra u Vranju.

”Mi smo prošli selekciju koja je bila zaista jaka, sva pozorišta Srbije su selektovala svoje predstave. Nastupaćemo sa našom već kultnom predstavom ”Lavina” koju smo radili u kooprodukciji sa Puls teatrom iz Lazarevca”, kaže Mujezinović.

Glumci Regionalnog pozorišta poslednji put su igrali Lavinu u martu na Međunarodnom festivalu u Bursi, predstavljajući svoj grad i svoju zemlju turskoj pozorišnoj publici. Rezultat je da ”Lavina” i dalje privlači pažnju i domaće kulturne javnosti.

S.Lj.

Podeli