DruštvoVesti

Memić: Novi Pazar primer po ulaganjima u kulturu i njenu infrastrukturu

Direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić ocenio je u izjavi za Radio televiziju Novi Pazar da je ovaj grad postao primer po ulaganjima u kulturu i njenu infrastrukuturu. Memić je kazao kako nakon infrastrukturnih projekata Kulturni centar, biblioteka i muzej ni po čemu ne zaostaju za ustanovama kulture u velikim centrima u Srbiji.

U Kulturnom centru, Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ i Muzeju „Ras“ u poslednje vrijeme sprovedeni su mnogi infrastrukturni projekti čija je realizacija čekala više decenija. Nakon završetka radova u tim vodećim ustanovama kulture u Novom Pazaru poboljšani su uslovi za posjetioce i zaposlene, a ustanove koje predstavljaju kulturno dobro sačuvane su od uticaja vremena.

Svi projekti su realizovani zahvaljujući Gradskoj upravi Novi Pazar te ministarstvima kulture i trgovine, turizma i telekomunikacija.

U poslednje vrijeme izvršena je restauracija muzeja “Ras”, ne postoji kutak u Kulturnom centru koji nije renoviran a biblioteci se radovima na rekonstrukciji, posatvljanjem pečenih cigli i ćeramide daje potpuno drugačiji izgled koji se uklapa u ambijent Bedema i Kule motrilje u Gradskom parku.

A. N.

 

Podeli