Sport

Za korak bliže zdravlju

Dan pešačenje u Srbiji biće obeležen u subotu, 12. septembra, počev od 09.00 časova ujutru, a tu akciju Planinarskog saveza Srbije i ove godine ispratiće novopazarski Sportski savez i Planinarski klub Sandžak.

“Radi se o popularnoj manifestaciji rekreativnog karaktera, koja se svake godine priređuje kod nas i u celoj zemlji. Cilj je masovnost, ali zbog pandemije koronavirusa situacija je drugačija i nećemo na jednoj trasi okupljati veći broj ljudi”, rekao je direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

“Ljudi iz Planinarskog kluba Sandžak obeležiće određene staze za pešacenje, pa pozivamo rekreativce i sve sugrađane da uzmu učešće i šetaju u manjim grupama”, dodao je on.

Novi Pazar će šesti put uzastopno biti uključen u obeležavanje Dana pesačenja u Srbiji, čiji je ovogodišnji slogan “Za korak bliže zdravlju”.

“Zbog kovida-19 i odluke Ministarstva zdravlja o zabrani masovnih okupljanja, u prvom planu su pojedinačne šetnje ili šetnje u manjim grupama u okolini, na Rekreacionom centru ili drugim mestima. Planinarski klub Sandžak radiće na obeležavanju novih pešačkih staza na Mokroj Gori”, najavio je predsednik Planinarskog kluba Sandžak Fahir Demčović.

M. Minić

Podeli