DruštvoVesti

Poljoprivrednici počeli međusobne posete

Predstavnici Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, Grad Novi Pazar i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba narednih dana organizuju međusobnu posetu poljoprivrednih udruženja. Oni su danas boravili u poljoprivrednom centru Priroda u Belim Vodama i obišli udruženje u selu Vučiniće.

Ovakve međusobne posete su dobra šansa da se ljudi iz istih poljoprivrednih grana upoznaju, razmene iskustva, ali i da predstavnicima resornih organizacija i lokalne samouprave predstave šta im je potrebno za unapređenje njihovog rada na imanju, kažu poljoprivrednici. Kako kažu od velikog značaja im je pomoć lokalne samouprave u kupovini mehanizacije, koju zajedno koriste.

Načelnik oodeljenja za privredu grada Novog Pazara Almir Kecap kaže da lokalna samouprava već godinama izdvaja značajna sredstva iz gradskog budžeta za unapređenje poljoprivrede.

Cilj ovih poseta, ali i mnogih aktivnosti Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, Poljoprivredne savetodavne stručne službe i Grada Novog Pazara je da pomognu poljoprivrednicima da unaprede rad na svojim gazdinstvima.

Ovakve posete poljoprivrednim udruženjima biće nastavljene I narednih dana.

 

Podeli