Društvo

Edukacija za higijeničare osnovnih i srednjih škola

Zavod za javno zdravlje organizovao je obuku za higijeničare iz osnovnih  i srednjih škola u Novom Pazaru kako bi spremno dočekali školsku godinu. Oni će morati mnogo više da vode računa o higijeni učionica kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Obuka o pravilnom korišćenju dezinfekcionih sredstava koja su obavezna za dezinfekciju svih prostorija u školama mnogo će olakšati svim higijeničarima osnovnih i srednjih škola Novog Pazara. Doktorka Selma Bihorac iz Zavoda za javno zdravlje istakla je da dezinfekcija vršena dva puta godišnje ali zbog trenutne situacije to je potrebno raditi svakog dana.

“Do sada je ZZJZ radio dezinfekciju i u kovid bolnicama I u zdrastvenim i ostalim javnim  ustanovama, ali je sada potrebno to raditi svakodnevno. Mi imamo šest srednjih i deset matičnih osnovnih škola sa isturenim odeljenjima, tako da je ova edukacija bila neophodna ne samo u našem gradu već i na nivou Republike, kako bi se oni koji rade na ovim poslovima zaštitili i kako ne bi došlo do neželjenih posledica”, kazala je Bihorac.

Ona je naglasila da će tokom školske godine obilaziti škole kako bi utvrdili da li je potrebno organizovati još edukacija, da bi se mere zaštite u potpunosti sprovele kako treba. Takođe je naglasila da je najbitnija obostrana komunikacija kako bi se prevazišla trenutna situacija.

A. Ademović

 

Podeli