COVID-19Vesti

Prvi put posle dva meseca nema preminulih od korone

U poslednja 24 časa nijedna osoba nije preminula od posledica koronavirusa, dok je zaraženo još 125.

Broj preminulih je tako ostao na 707.

Testirano je 8.836 osoba, a na respiratorima se nalazi 36 pacijenata.

Ovo je prvi put od 24. juna da od poslednjeg preseka nijedna osoba nije preminula od koronavirusa.

Ministarstvo prosvete je odbilo zahteve sindikata za odlaganjem školske godine i poručilo da škola počinje 1. septembra.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je moguće da će Krizni štab za borbu protiv koronavirusa preporučiti da deca koja su bila u inostranstvu novu školsku godinu započnu deset dana kasnije, zbog postojanja rizika da se u zemlju vrate zaraženi virusom.

Ukupno 132 zaraženih virusom korona otkriveno je u proteklih pet dana u devet vojvođanskih laboratorija, poručuju u Pokrajinskoj vladi. Nakon više od nedelju dana bez ikakvih detaljnijih informacija o epidemiološkoj situaciji u Vojvodini, Pokrajina je saopštila da broj obolelih opada, ali je epidemiološka situacija i dalje nesigurna.

“Svi pacijenti trenutno se nalaze samo na Infektivnoj klinici, te se Klinički centar Vojvodine vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavljanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije. Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama, kao i institutima na teritoriji Vojvodine, dok kovid-ambulante u domovima zdravlja nastavljaju sa radom”, rekli su u Pokrajinskoj vladi.

Od posledica zaraze koronavirusom u Kraljevu je preminuo jedan pacijent. U kovid paviljonima Opšte bolnice “Studenica”, trenutno je hospitalizovano četrnaest obolelih, a petoro je otpušteno na kućno lečenje. Tri pacijenta su na odeljenju intenzivne nege, jedan je na intenzivnoj terapiji, jedan na kiseoničkoj potpori i jedan je intubiran.

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je za N1 da kad god je moguće nastava u školama mora da se odvija pod što normalnijim uslovima, odnosno okolnostima koje su najbliže klasičnom obliku nastave, jer je on nezamenjiv, a drugim rešenjima, tj. onlajn nastavi treba da se pribegne ako se ne može drugačije.

Izvor: Nova S

Podeli