Sport

Zlato, srebro i bronza za Trnavu na PS u planinskom biciklizmu

Mladi takmičari novopazarske Trnave osvojili su zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu u Pirotu, a nadomak odličja ostali su na državnom šampionatu u vožnji na hronometar u Šidu.

“S obzirom na brojna otkazana takmičenja zbog pandemije koronavirusa, zadovoljan sam. U Šidu smo imali po jedno četvrto, peto i šsto mesto, dok je u Pirotu Imran Ahmetović bio treći kod poletaraca, a u ekipi sa Emrahom Rašljaninom doneo je zlato našem klubu”, rekao je trener Trnave Bajram Kolašinac.

“Kod mlađih poletaraca završili smo na drugom mestu, a tim su činili Amir Dreković i Elvir Ljuca. U konkurenciji mlađih kadeta pripala nam je četvrta pozicija. To je dobar podstrek za finiš sezone, gde nas očekuje još državnih prvenstva”, dodao je on.

Uspešni na prethodna dva takmičenja bili su i bivši biciklisti Trnave, koji nastupaju za beogradski Partizan.

Nermin Ćatović postao je juniorski prvak Srbije u vožnji na hronometar.

Admir Kolašinac osvojio je u Pirotu seniorsku bronzu u planinskom biciklizmu i time doprineo ekipnom trijumfu crno-belih, dok je u uzrastu juniora Ćatović uzeo srebro, a zajedno sa petoplasiranim Aminom Salkovićem ostvario je timsku pobedu.

M. Minić

Podeli