Sport

Jošanica kreće iz Arilja (nedelja, 17.30)

Fudbalerima Jošanice ostala su još tri dana do početka borbe za bodove u Srpskoj ligi Zapad, a rival novopazarskom timu u prvom kolu u Arilju biće ekipa Budućnosti.

“Budućnost je zadržala okosnicu i pojačala se igračima sa superligaškim iskustvom. Osim nas, svi klubovi u ligi su vodeće fudbalske ekipe u svojim gradovima i opštinama, pa su u neuporedivo boljem položaju, ali idemo da se borimo”, rekao je Jovanović.

Jošanica će u startna četiri kola gostovati Budućnosti, Gruži i Jedinstvu iz Uba, dok će u tom periodu ugostiti jedino Mačvu 1929 iz Bogatića, u meču druge prvenstvene runde.

“Odgovara nam što ćemo imati tri gostovanja u prva četiri kola, dok se poslože neke stvari. Iza nas su kratke pripreme i pet kontrolnih utakmica. Ako se desi ‘kiks’, bolje da to bude na strani nego na našem terenu. Naravno, to na znači da se na startu šampionata i kao gosti nećemo boriti za bodove”, naveo je Jovanović.

Među igračima Jošanice su bivši prvotimci Novog Pazara golman Jasmin Koč, Edin Ferizović, Ahmed Mujdragić, Elvedin Škrijelj, Ermin Ibrahimović i Dženan Plojović, a u ekipi su i dalje levi bek Dženan Gicić, univerzalac Adnan Đerlek, desni bek Amsal Čajević, napadači Hamed Hajrović i Tarik Rušević, čuvar mreže Denis Krasić i štoper Amar Delimeđac.

Pazarski superligaš pozajmio je mladog Dženana Bronju, dok su na raspolaganju Jovanoviću i doskorašnji prvotimci zonaša Novog Pazara 1928 Mirza Šaćirović, Rijald Sulejmanović i Adnan Bektašević, kao i Bogdan Rmuš, koji je stigao iz beogradskog Internacionala.

“Neki su povređeni, poput Hajrovića i Čajevića. S nama su radili Nazim Hadžibulić i Faris Ajdinović, ali su otišli, kao i Benadem Hadžić. Postoji mogućnost da nam se u narednom periodu priključe još neki igrači (poput Denisa Biševca, Edina Selimovića i Seada Župića), kao i da nam Novi Pazar ustupi još neke mlade fudbalere”, kazao je Jovanović.

Budućnost i Jošanica igraće u nedelju od 17.30.

M. Minić

Podeli