Društvo

MHD ”Merhamet Sandžaka” deli bajramske pakete

U organizaciji Muslimanskog humanitarnog društva Merhamet Sandžaka juče i danas vrši se podela vrednih bajramskih paketa, namenjenih prvenstveno samohranim roditeljima i građanima slabijeg imovnog stanja. Uz pomoć nemačke dijaspore obezbeđeno je ukupno 64 paketa koji sadrže osnovne životne namirnice i kućnu hemiju.

Uz pomoć donatora iz Majnca, Limburga i Milhajna obezbeđeni su vredni bakramski paketi sa osnovnim životnim namirnicam i kućnom hemijom. Distribucija, koja se ove godine zbog korona virusa vrši na kućnu adresu, počela je od juče.

”U pitanju su paketi u vrednosti od 3 hiljade dinara, izuzetno su bogati. Za razliku od predhodnih godina vršimo dostavu paketa na kućnu adredu, delu naših korisnika. Ovaj put prioritet su nam porodice sa jednim ili ni jednim roditeljem” izjavio je predsednik Muslimanskog humanitarnog društva ”Merhamet Sandžaka” Ismet Suljović.

Objašnjava da su korisnici odabrani u saradnji sa Gradskom upravom i ostalim humanitarnim organizacijama. U ime Merhameta, donatora iz dijaspore i lično, Suljović je svim vernici islamske veroispovesti čestitao Kurban bajram.

S.Lj.

Podeli