Ekonomija

Ugostiteljstvo u doba korone

Osim turizma i ugostiteljstvo je oblast koja od početka pandemije trpi posledice aktuelne krize. Uz znatno smanjen obim posla i skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, u restoranu ”Ikan” vrlo se vodi računa o higijeni i poštovanju propisanih zaštitnih mera.

U restoranima ovih dana drugačije slike, a i atmosfera. Iako rade skraćeno, u restoranu ”Ikan” se trude da malobrojni gosti odu zadovoljni.

Ovih dana poslujemo dosta lošije nego što smo poslovali ranije, a poštuju se sve mere. Trudimo se da ih ispoštujemo maksimalno. Manje je ljudi, jer u Pazaru je trenutno epicentar zaraze i ljudi su dosta uplašeni. Nema uopšte ljudi nigde, tako da dosta loše poslujemo”, kaže vlasnik restorana ”Ikan”, Mirsad Gegić.

”Trudimo se da radimo i zbog sebe i zbog zaposlenih koji kod nas rade. Nadamo se da će nam država pomoći. Tokom prvog talasa vlasnik objekta nam nije naplatio kiriju, i to nam je mnogo značilo. Najvažnije je da ostanemo zdravi”, ističe Gegić.

Nastavak poslovanja ugostiteljskih objekata je pod znakom pitanja. Ipak, u toku pandemije najvažnije za zdravlje ljudi je da se poštuju propisane mere zaštite, od dezinfekcione barijere na ulazu, preko obaveznih maski i rukavica za osoblje ali i goste, do dezinfekcionih sredstava za ruke na svakom stolu.

S.Lj.

 

Podeli