COVID-19Vesti

Stigla dezinfekciona sredstva od Ministarstva poljoprivrde

U Novi Pazar sinoć je stigla donacija od 22 hiljade litara dezinfekcionih sredstava od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Od danas biće dezinfikovane sve javne i unutrašnje površine grada, a takođe je u toku dana stiglo još 6,5 hiljada litara natrijum hipohlorida koji će biti raspoređen Tutinu, Sjenici, vojnoj bolnici , kao i Gradu Novom Pazaru.

Zbog pandemije korona virusa koja ne jenjava, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva proizvelo je veliki broj sredstava na bazi natrijum hipohlorida za dezinfekciju gradova koji su žarišta u zemlji. Deo tih sredstava dodeljen je i Novom Pazaru, kao i Sjenici i Tutinu.

Potpredsednik vlade i Ministar Rasim Ljajić, rekao je da se odmah počinje sa dezinfekcijom svih površina u gradu, zgrada, bolnice, kao i trgova i ulica.

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović, najavio je da je ovo samo deo donacije, i da se u narednom periodu moze očekivati redovna i veća količina dezinfekcionih sredstava ovom delu zemlje.

Danas je stiglo još 6,5 hiljada litara ovog natrijum hipohlorida koje je raspoređen na sledeće lokacije- Tutinu hiljadu i po litara, Sjenici hiljadu i po litara, vojnoj bolnici hiljadu i po litara i dve hiljade litara Gradu Novom Pazaru.

M. J.

 

Podeli