PolitikaVesti

Ljajić nakon glasanja: Učinićemo sve da Novi Pazar bude bolji nego što je danas

Nakon što je obavio građansku dužnost i iskoristio svoje biračko pravo na biralištu 93 u Petoj mesnoj zajednici, potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajiće je u izjavi za medije ocenio da je vođena najpozitivnija kampanja, te izrazio očekivanje da će građani na adekvatan način valorizovati dosadašnji rad i najavljene planove liste Evropski Novi Pazar koja više od deceniju kontinuirano ulaže napore da Novi Pazar bude bolji nego što je danas.

”Mi smo uradili sve što je do nas. Imali smo jednu krajnje neuobičajenu, najpozitivniju moguću kampanju. U celoj kampanji nismo izgovorili jednu jedinu ružnu reč protiv bilo kog političkog protivnika i po tome će ova izborna kampanja, bar što se nas tiče, biti upamćena. Verujem da će građani to na adekvatan način valorizovati, da će vrednovati ono što smo uradili i svakako da će verovati u planove i obećanja koja smo dali, a naše čvrsto obećanje je da ćemo ozbiljno i odlučno raditi da Pazar bude bolji nego što je danas”, izjavio je Ljajić nakon glasanja.

Na novinarsko pitanje kako komentariše nikad manji broj kandidovanih izbolnih lista na lokanom nivou, Ljajić je rekao da je to rezutat ukrupnjavanja političke scene, te ocenio da će, kako je rekao, ovi izbori pokazati suštinsko raspoloženje biračkog tela.

”Nekoliko je razloga za to. Pre svega činjenica da se politička scena ukrupnjava, rekao bih da je ozbiljnija nego što je bila. Imali smo ranije razne grupe građana koje su se pojavljivale samo tokom jednog izbornog ciklusa, naravno da je to njihovo demokratsko pravo, ali nikada ni jedna od tih grupa građana nije napravila ozbiljniji rezultat, tako da će ovi izbori pokazati stvarno suštinsko raspoloženje biračkog tela ovde u Novom Pazaru”, kazao je Ljajić.

Ljajić je rekao da bi izlaznost bila i veća nego na predhodnim izborima da nije aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, te izrazio očekivanje da će na birališta izaći oko 50 odsto upisanih birača.

”Sasvim sigurno da će ova situacija sa koronom delimično uticati na izlaznost, koja ovde jako teško može biti odraz stvarnog odziva birača, zato što se veliki broj građana upisanih u birački spisak nalazi u inostranstvu. Ovde i kad imate 50 odsto onih koji su izašli, to vam je u realnim brojkama negde oko 65, 70 odsto. Očekujem da će na izbore izaći negde oko 50 odsto građana sa pravom glasa, ne dramatično manju nego što je bila na nekim predhodnim izborima, s obzirom da je raspoloženje odlično. Jer, da nije bilo ove situacije sa koronavirusom i pogoršanja epidemiološke situacije, siguran sam da bi odziv bio i veći nego što je bio na prošlim izborima”, zaključio je Ljajić.

S.Lj.

 

Podeli