Društvo

Sportski ribolovci čiste rijeku Rašku

Gradska organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, prvi dan vikenda iskoristila je  kako bi  očistila dio korita rijeke Raške, pri čemu su izvukli veliku količinu otpada i trave.
https://www.facebook.com/rtvnp/videos/967289537062064/?vh=e

Predsejednik Organizacije, Elvir Hodzić, smatra da ova akcija treba da pošalje poruku građanima, da je Raška naša rijeka  i da svi treba da bremu o njoj.

,,Danas čistimo obalu Raške, kod Ribnjaka. Prije nego zagacamo u rijeku, sklanjamo smeće sa obale. Ribolovci žive za čiste rijeke, a u ljeto treba ući odgovorno, baš na ovaj način,, smatra predsednik Oragnizacije sportskih ribolovaca Novi Pazar, Elvir Hodžić.

Kese, flaše i ostali otpad koji završi na obali i u koritu Raške, prizor  je koji ne ostavlja pozitivan utisak.

,,Iako većina naših sugrađana vodi računa o rijekama koje predstavljaju arterije grada, smeće koje ostave oni nesavesni, krnji sveukupnu sliku. Odraz sa površine Raške mora biti bistar i čist. Ova rijeka je u ovom dijelu puna ribe i mora tako ostati i u budićnosti,, istakao je sekretar Oragnizacije, Aladin Melajac.

Iz Organizacije sportskih ribolovaca Novi Pazar, pozivaju naše gledaoce,  da sve nesavesne građane, koji smećem zagađuju okolinu prijave na broj 066-312-216.

GG

Podeli