Sport

Futsal: Crvena zvezda šampion, elita i dalje sa 10 klubova

Futsal sezona u Srbiji prekinuta je početkom maja odlukom Fudbalskog saveza Srbije, a krovna fudbalska organizacija krajem prošle sedmice proglasila je šampiona i rešila da ne menja broj klubova u dva najjača ranga.

Novi prvak Srbije postala je beogradska Crvena zvezda, koja je do prve titule u klupskoj istoriji stigla jer je u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa zauzimala prvo mesto na tabeli sa 40 bodova, osam više od drugoplasiranog Novog Pazara.

Elitna liga prekinuta je četiri kola pre kraja regularnog dela sezone, posle kojeg je trebalo da usledi plej-of za prvaka države, a Pazar je na 14 odigranih utakmica ostvario 10 pobeda, uz po dva nerešena ishoda i poraza.

U niži rang preselio se Jastrebac, koji je zauzimao poslednje mesto u Prvoj ligi, dok će ekipu iz Blaca u odabranom društvu zameniti beogradski Konjarnik zahvaljujući liderskoj poziciji u Drugoj ligi u momentu prekida takmičenja.

Osim toga, prvoligaške ekipe iz zone baraža za opstanak, osmoplasirani Ekonomac iz Kragujevca i deveta Nova Pazova zadržale su mesta u Prvoj futsal ligi Srbije bez doigravanja s drugim, odnosno trećim timom iz Druge lige.

Dakle, Prva futsal liga Srbije brojaće 10 klubova i u sezoni 2020/21, a to su Crvena zvezda, Novi Pazar, FON, Vintersport, Vranje, Kalča, Zemun Samo pravo, Ekonomac, Nova Pazova i Konjarnik.

Podsećamo, ranije je odlučeno da ove sezone ne bude pobednika u Futsal kupu Srbije.

M. Minić

Podeli