Društvo

Vodovod za meštane Trnave

Pre petanest dana počeli su radovi na izgradnji vodovoda za meštane sela Trnava, koje je danas obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zajedno sa direktorom Javno komunalno preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Hanefijom Brničaninom i svojim saradnicima. Vrednost ovog projekta koji finansira Grad Novi Pazar iznosi 2,5 miliona dinara.

Meštani Trnave više od trideset godina muče muku sa vodosnabevanjem.

S obzirom da se veliki broj njih bavi stočarstvom, nedostatak vode im je u mnogo čemu ometao rad, zbog čega su neki od njih bili prisiljeni da napuste svoja domaćinstva.

Izgradnjom vodovoda ovom problem staće se na kraj. U ovom trenutku izgrađeno je više od 50% vodovodne mreže, a prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Hanefije Brničanina biće izgrađen zaseban vodovod čime će se, ističe, i konačno rešiti višedecenisjski problem vodosnabevanja .

Vest o izgradnji vodovoda na koji su dugo čekali žitelji Trnave primili su sa radošćuuz reči da će im to u mnogome olakšati život.

Ostanak ljudi na selu primarni je cilj, tvrdi gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On dalje objašnjava da se u skladu sa tim uporedo radi i na izgradnji puteva, te kompletne infrastrukture.

Projekat izgradnje vodovoda u Trnavi finansira Grad Novi Pazar u iznosu od 2,5 miliona dinara. Projektom su obuhvaćena sva sela u gornjoj i donjoj Trnavi.

M.J.

 

Podeli