Društvo

TIKA obezbedila ramazanske pakete za najuogroženije u Srbiji

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u Srbiji donirala je danas migrantima u Centru za azil u Krnjači ramazanske pakete sa životnim namirnicima, jaclja Anadolu Agency (AA).

Kao i prethodnih godina, TIKA distribuira prehrambene pakete od 15 tona za hiljadu porodica iz ugroženih grupa stanovništva, a tokom meseca ramazana.

Tako su danas njeni predstavnici posetili Centar za azil u Krnjači, gde su podelili tri tone paketa za 835 migranata koji su došli iz Sirije, Avganistana i Iraka.

Pomoć se sastoji od 200 kilograma šećera i 200 kilograma soli, 400 litara ulja, 800 pakovanja testenine, 400 kilograma pirinča, 600 komada čokolada/biskvita i tone brašna.

Primopredaji su prisustvoivali komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić, te koordinatorka TIKA u Srbiji Cagla Gultekin Tosbat.

Prethodno je Turska agencija za saradnju i koordinaciju donirala ramazanske pakete za 50 najuogroženijih porodica u Novom Pazaru, kao i Tutinu.

Planirano je da pomoć stigne i u Smederevo, Novu Varoš, Sjenicu, Priboj, Prijepolje.

TIKA je do sada u Srbiji realizovala više od 260 projekata u oblasti obrazovanja, infrastrukturi, očuvanju zajedničke kulturne baštine.

Podeli