Društvo

Državni univerzitet sutra počinje da radi

Državni univerzitet u Novom Pazaru počeće  sutra sa radom u svojim prostorijama, posle dvomesečne obustave nastale zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19.

U tom periodu redovno je održavana nastava na daljinu, kao i pripremna nastava za upis studenata, dok su administartivno-tehničke službe obavljale neodložne poslove. Prostorije univerziteta su okrečene, uređene i spremne za početak rada, predviđen u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz poštovanje obaveznih preventivnih mera.

Sutra redovan rad  počinje administrativno-tehničko osoblje i prijavljivanje studenata za aprilski ispitni rok, koji će se održati od 19. do 23. maja.

Nastavnici i saradnici od ponedeljka, 18. maja , obavlјaće u prostorijama univerziteta konsultacije sa studentima. Utvrđen je i raspored za održavanje laboratorijskih i praktičnih vežbi.

Upisnim kalendarom, koji u skladu sa okolonstima može biti naknadno promenjen,  predviđeno je da prijavljivanje za upis u prvu godinu studija bude od 24. do 26. juna, a prijemni ispiti će se održati 28. i 29.juna.

Izvor: DUNP

Podeli