PolitikaVesti

Imamović: SDA Sandžaka nastavlja sa kampanjom, na izborima dve opcije

Stranka demokratske akcije Sandžaka od danas je ponovo u izbornoj kampanji i nastavlja sa političkim aktivnostima koje su bile pauzirane tokom trajanja vanrednog stanja, rečeno je u toj stranci. Potpredsednik Izvršnog odbora SDA Sandžaka, Enis Imamović, rekao je da građani Sandžaka na izborima imaju da biraju između dve opcije, te stranke i kako je rekao, velikosrpskog režima.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je da je jedan od glavnih razloga učešća te stranke na izborima suprotstavljanje, kako je rekao, velikosrpskom režimu.

Imamović koji je i potpredsjednik Izvršnog odbora SDA Sandžaka kaže da ta stranka ostaje doslijedna svom programu i da se njime ne odustaje između ostalog od decentralizacije i specijalnog statusa za Sandžak.

“Te dve opcije su potpuno suprostavljene. Mi na ovim izborima zastupamo program koji je doslijedan svih ovih decenija, a to su decentarlizacija Srbije, specijalni status za Sandžak, evropske i NATO integracije, tržišna ekonomija i slobodna privreda, demokratija, vladavina prava, jednakost pred zakonom i društvom jednakih mogućnosti za sve“, rekao je Imamović.

Upitan da li će strateško partnerstvo i saradnja SDA Sandžaka sa Sandžačkom demokratskom partijom biti nastavljena I nakon izbora Imamović je rekao.

“O tome možemo nakon izbora i nakon što vidimo rezultate. Mi smo pozvali sve partije koje imaju sandžački predznak i koji su spremni da se bore za slobodu Sandžaka i svih građana da zajedno radimo pre, a i nakon ovih izbora“, rekao je Imamović.

Do sada su za učešće na izborima koji će se održati 21. juna u Novom Pazaru proglašene tri liste, predstavnici SDA Sandžaka preuzeli su potrebnu dokumentaciju i ovih dana nastavljaju sa predizbornim radnjama u cilju prikupljanja potrebnih potpisa za podnošenje liste.

A. Ni.

 

Podeli