DruštvoVesti

Probni onlajn test za osmake u OŠ “Bratstvo” protekao dobro

Onlajn predavanja za osnovce i srednjoškolce biće završena do kraja maja, što znači da nema potrebe za masovnim povratkom u škole. Plan je da se one otvore u junu za polaganje male mature i popravljanje ocena, uz poštovanje svih mera zaštite, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Onlajn mala matura protekla je dobro i u novopzaraskoj OŠ”Bratstvo”.

Probni završni ispit za osmake u OŠ “Bratstvo” protekao je u najboljem redu u uslovima vanrednog stanja, a đaci su testove polagali onlajn. Direktor ove škole Dejan Kulundžić zadovoljan je znanjem koje su pokazali učenici, ali veruje da im je probni test bio prilika da vide u kojim oblastima su najslabiji I tome posvete pažnju za polaganje završnog ispita.

Osmaci su polagali testove iz maternjeg jezika, iz matematike, a rešavali su I zadatke kombinovanog testa. Sve ovo će, kako je do sada predviđeno, polagati i na završnom ispitu , koji bi trebalo da se organizuje krajem juna. Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će se za malu maturu organizovati dva modela pripreme – onlajn i uživo u malim grupama, a “ako se desi nešto loše” polaganje može biti i pomereno.

Izvor: rtvnp.rs, portali
foto:Media portal

Podeli