Društvo

Hasan Redžović donirao još 400 kombinezona Opštoj bolnici

Novopazarski privrednik Hasan Redžović donirao je još 400 zaštitnih kombinezona Opštoj bolnici Novi Pazar. Prema rečima direktora bolnice dr Meha Mahmutovića, zahvaljujući ovoj ali i ranijim donacijama, snabdevenost centralne zdravstvene institucije u gradu, kada je u pitanju zaštitna medicinska oprema je na zadovoljavajućem nivou. Mahmutović je ocenio da su ovakve i slične donacije lokalnih privrednika od velikog značaja za funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite u Novom Pazaru.

”Ovo je zaista od velikog i neprocenjivog značaja da se naši privrednici odazivaju, da su tu kad je najteže. Naš ugledni privrednik Hasan Redžović je donirao sa svojim prijateljima blizu hiljadu skafandera Opštoj bolnici Novi Pazar. U ovim teškim trenucima, kad nam je neophodan svaki zaštitni element, posebno kombinezoni i skafanderi, ovo je zaista velika pomoć”, kzao je Mahmutović.

Predstavnik donatorske firme Milord doo, Mirza Slezović kaže da donacije u vidu zaštitne medicinske opreme predstavljaju moralnu obavezu za svakog odgovornog privrednika.

”Motiviše nas najviše naš grad, naši ljudi sa kojima sarađujemo i činjenica da smo mi rođeni u ovoj bolnici”, rekao je Slezović.

Doktor Mahmutović je apelovao na građena da se pridržavaju propisanih mera zaštite od širenja virusa, istakavši da je Infektivno odeljenje od danas prepuno.

”Mi već imamo 73 obolela uz tendenciju da ih bude još više u narednom periodu, jer je veliki i širok broj kontakata i kako se bude više testiralo više će pacijenata da bude. Mi smo završili neke rekonstruktivne radove, jer očekujemo da naaše Infektivno odeljenje već od danas buvde prepuno. Počinjemo sa smeštanjem pacijenata u drugim delovima bolnice, verovatno na Odeljenje pulmologije”, kazao je Mahmutović.

S.Lj.

Podeli