COVID-19

I slike umetnice Paše Gicić na izložbi Bojoma protiv korone u BiH

Umetnica  Paša Gicić, ovih dana dala je svoj doprinos u borbi protiv korona virusa. Umetnost je šitit od svih negativnih događaja koji nas okružuju, pa stvaranjem i izlaganjem dela pre svega štitimo svoje mentalno zdravlje i kreativnost, smatra Paša.

,,Bojama protiv korone,, u BiH galeriji Pendžer, promoviše se sloboda uma i izražaja i u izolaciji. Stoga, ne čudi činjenica da je su predstavljena djela  23 umetnika.

,,Likovna kolonija “Šibovi,, na kojoj su nastala izložena dela, predstavlja značajnu likovnu manifestaciju u kulturnom životu regiona bivše SFRIJ, jer po svojoj primarnoj koncepciji nastoji da predstavi svojevrsni presek dometa likovnog stvaralaštva akademija javnih i privatnih univerziteta koji deluju na bivšem jugoslovenskom prostoru.

Takođe, pozivajući akademske slikare koji su zavišili neku od ovih akademija nastoji da sagleda i domete u tekućoj likovnoj produkciji na način da opservira kakvu poziciju zauzima naučno-nastavni kadar kao i sadašnji studenti u domenima aktuelne likovne produkcije, ali i da uvidi u kojoj meri je ona komplementarna sa današnjim “akademizmom” smatra dr. Aleksandar -Saša Grandić.

Podeli