DruštvoVesti

Pokrenuta “E pijaca”, poljoprivrednicma ovog kraja u registraciji pomažu savetodavci

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pokrenulo je rad platforme Elektornska pijaca Srbije. Cilj je da se proizvođačima kvalitetne hrane omogući direktan kontakt sa potrošačima u gradskim sredinama, širom Srbije. Poljoprivrednicima u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu će oko registracije i plasmana svojih proivoda pomoći i zaposleni u Savedovanoj stručnoj službi Novi Pazar.

Imajući u vidu trenutnu situaciju i ograničenost kretanja, platforma “E pijaca, koju je pokrenulo resorno ministarstvo, treba da zameni postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima. Ispred Savetodavne stručne službe Safet Vesnić kaže da je pokretanje ovakve platforme od velikog značaja za poljoprivrednike, kojima je omogućeno da svoje proizvode plasiraju na tržište i u uslovima vanrednog stanja. Procedura je jednostavna i traje nekoliko minuta, ali će ovdašnjim poljoprivrednicima u registraciji pomoći savetodavci, sa kojima je neophodno da stupe u kontakt putem broja telefona 020/337-801 ili  mobilnih brojeva savetodavaca sa kojima poljoprivrednici stalno komuniciraju .

Vesnić je na kraju pozvao poljopoprivrednike da se pridržavaju propisnih mera.

Za one koje žele sami da se registruju. Dovoljno je uneti WEB adresu

https://pijaca.minpolj.gov.rs,

zatim kliknuti na kvadratić u donjem desnom uglu “Registracija domaćinstava” (print screen 1), a zatim I kliknuti na “Registracija proizvođača” (print screen 2).

Potom treba uneti osnovne podatke: kontakt, proizvodni program, web ili FB prezentacija, sisteme kvaliteta (ako postoje) I lokaciju (uneti na mapi). Prema procenama, procedura registarcije traje 5 minuta.

Podeli