COVID-19Vesti

Pošiljka na putu za Novi Pazar, stižu respiratori ali i ozbiljna količina medicinske opreme

U Novi Pazar biće dopremljena ozbiljan količina medicinske opreme.  Najviše se govorilo o respiratorima  s obzirom da je najavljeno da će u Novi Pazar stići 13 respiratora, 10 kliničkih i tri transportna.

Osim respiratora, za Novi Pazar i ovdašnje zdravstvene ustanove, opredeljena je i druga oprema i to: 21.000. običnih maski, 3.000. partikularnih maski, 33.000. komada rukavica, 250 kombinezona, 650 mantila, 22.000. kaljača, 6.000 kapa, 100 naočara i 300 nazalnih kanila, saznaje nezvanično RTV Novi Pazar.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović izjavio je juče da je reč o značajnoj opremi, te da je ovo najveća pomoć zdravstvenom sistemu Novog Pazara koja je upućena u najtežem momentu za novopazarsko zdravstvo koje je prema njegovim rečima spremno da odgovori na izazove u trenutnoj situaciji.

U Novi Pazar juče je stigao i tim lekara epidemiologa i infektologa koji pomažu ovdašnjim zdravstvenim radnicima koji već aktivno rade na terenu.

Podećamo, u Novom Pazaru, prema poslednjim podacima zavoda za javno zdravlje, zabeležena su 22 slučaja oboljevanja od COVID 19.

 

 

Senada Kalić

Foto: Shutterstock

Podeli