Došlo je do promene radnog vremena u supermarketima: Objavljeno kada rade pojedini trgovinski lanci

Tokom vanrednog stanja proglašenog zbog širenja korona virusa izmenjeno je radno vreme trgovinskih lanaca širom Srbije.

Od ponedeljka 23.marta sve Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice svakog dana u nedelji će raditi od 7 časova do 15 časova.

Tako će i IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi raditi od 7 do 15 sati, svakog dana u nedelji.

S obzirom na to da su najstariji sugrađani jedna od najranjivijih grupa kada je reč u korona virusu, kompanija Mercator-S je odlučila da nedeljom, od 4 do 7 sati ujutru, 90 odabranih IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa bude na usluzi samo osobama starijim od 65 godina.

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) od danas rade od 7 do 15 sati, uključujući i prodavnice u okviru tržnih centara (TC Promenada Novi Sad i TC Aviv park, Zvezdara).

Grupa Univerexport je saopštila da poštuje sve odluke i uredbe Vlade Srbije i da su radi bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, između ostalog, napravljene zaštitne barijere na kasama.

Kako se navodi, prostor i oprema unutar prodavnica se redovno dezinfikuju, a kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

Navodi se da se pažljivo vodi računa o maksimalnom broju ljudi unutar prodavnice i da se mere opreza konstantno komuniciraju i na internim razglasima u radnji, kako bi se na razne načine ukazalo na dodatni oprez i odgovornost u ovim momentima.

Kompanija Lidl Srbija od sutra uvodi izmene radnog vremena svojih prodavnica kako bi omogućili svim građanima da obave kupovinu, a svojim zaposlenima da stignu kućama pre 17 časova.

Sve Lidl prodavnice će od sutra do daljeg raditi svakog dana od 07-15 časova.

Kompanija apeluje na svoje potrošače da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

 

 

Izvor: Telegraf bizinis, Novosti

 

Podeli