Srbija: Još 15 novih slučajeva korona virusa, ukupno zaraženo 118 osoba

U Srbiji je do osam časova jutros registrovano još 15 slučajeva korona virusa, što znači da je broj pozitivnih na COVID-19 porastao na ukupno 118.

Od poslednjeg izveštaja juče u 18 časova pa do osam časova jutros testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

Dakle, od petnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do osam časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je od 15. marta vanredno stanje proglašeno na teritoriji čitave zemlje. Danas od osam časova zatvoreni su granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj za ulazak u zemlju, tako da niko osim transportnih kamiona ne može ući u Srbiju.

Takođe, predsednik Srbije je najavio i proširenje policijskog časa, koji sada važi za sve u periodu od 20 časova do pet sati ujutru. Starijima od 65 godina u gradskim i starijima od 70 godina u seskim sredinama zabranjen je izlazak iz domova u potpunosti.

Od 12 časova danas obustavlja se i međugradski saobraćaj.

Anadolu Agency

A. Ni.

Podeli