DruštvoVesti

Biševac: Samo u ovoj godini realizovaćemo projekte vredne oko 18 miliona eura

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac u Kraljevu je danas potpisao ugovor sa Minisrarstvom državne uprave i lokalne samouprave, kojim će se sa oko12 miliona dinara finansirati radovi na platou i parku u okviru velelepnog Rekreacionog centra.

Za te namjene, a Odlukom o raspodjeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave za 2020. godinu Novi Pazar će od ministarstva na čijem je čelu ministar Branko Ružić, dobiti 9 miliona i 800 hiljada dinara.

“Zaključno sa ovim ugovorom, grad Novi Pazar je od stranih donatora, ministarstava i državnih institucija, za različite projekte, koje ćemo uveren sam uspeti da realizuje u ovoj godini dobio preko 18 miliona eura. Naša politika je usmerena ka izgradnji prijateljskih odnosa sa svima, zarad trajno čvrstih veza od čega će koristi imati uvek naši građani. Sredstvima Grada i ministarstva za koja smo danas u Kraljevu potpisali ugovor, dobićemo još jedan prijatan prostor za odmor i rekreaciju na Rekreacionom centru”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Ugovore o dodjeli sredstava sa ministarstvom potpisali su i predsjednici opština Tutin i Sjenica, Kenan Hot i Hazbo Mujović.

Opština Tutin dobila je oko 14 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji nove i moderne zgrade lokalne samouprave.

Sjenica će sa oko 4 miliona dinara koje je dobila od ministarstva finansirati manifestaciju “Sjenica otvorenog srca.

A. Nićiforović

 

Podeli