DruštvoVesti

Biševac apelovao na starije i one koji su došli iz EU u rodni kraj

U Novom Pazaru nema zaraženih korona virusom. Kako bi se spriječilo širenje zaraze u stalnom je zasjedanju Štab za vanredne situacije grada Novog Pazara koji donosi važne mjere. Na poslednjoj sjednici oformljen je operativni tim koji će pomagati starima i bolesnima. Obaveza svih onih koji su doputovali iz inostranstva je da se jave nadlježnim ustanovama, najprije Zavodu za javno zdravlje, jer te aktivnosti prate danonoćno iz Ministasrtva unutrašnjih poslova.

Gradonačelnik Novog Pazara Niha Biševac nakon današnjeg sastanka članova Štaba za vanredne situacije pozvao je još jednom sve da poštuju pravila i mjere Vlade i Grada, u cilju suzbijanja korona virusa. I ovog puta Biševac je apelovao na starije sugrađane da ostanu u svojim domovima, jer je u cilju pomoći njima oformljen operativni tim od stručnjaka i volontera, čiji je zadatak podrška starim i bolesnim osobama, prvenstveno u pogledu dostave hrane i lijekova, a za te namjene će od sutra u funkciji biti posebna telefonska linija.

Na teritoriji Novog Pazara oko 370 ljudi je obuhvaćeno epidemiološkim nadzorom u trajanju od 14 do 28 dana, u pitanju su osobe koje su doputovale iz inostranstva. Biševac je apelovao na sve da u cilju prevencije i suzbijanja korona virusa odlože svoja putovanja i ne dolaze u rodni kraj bez prijeke potrebe, a da oni koji su došli u Novi Pazar obavezno prate i slijede uputstva nadlježnih.

Gradski štab za vanredne situacije će i u narednom periodu, a u skladu sa situacijom na terenu donositi odluke sa ciljem da životi i zdravlje građana budu sigurni.

A. Nićiforović

Podeli