Kultura

Izložba mladih slikara u Dugi

U okviru stalne manifestacije ”Dugino likovno proleće” organizovana je prva kolektivna izložba najmlađih polaznika Ruvinog likovnog ateljea. Ljubitelji likovne umetnosti u Centru duga imali su priliku da pogledaju tridesetak slika, mladih izuzetno talentovanih autora.

Ulja na platnu, pasteli, grafiti… to su rezultati čarobnog sveta likovnih poteza i boja školice Logos, Ruvinog likovnog ateljea. Rani polaznici su za kratko vreme iskazali talenat, i imaju razloga da budu ponosni na svoju prvu klolektivnu izložbu.

Na izložbi su predstavljena dela Amele Ikić, Edise Nicević, Mevlide Kolašinac, Emina Nokića, Aleme Ličina, Sare Hadžirušević, Hamze Vatića i Medine Đekić.

Ovu grupu polaznika Ruvinog likovnog ateljea čine uglavnom osmaci, ali i izuzetno talentovani učenici drugog razreda osnovne škole.

”Ovom izložbom želimo da predstavimo polaznike naše školice, starija grupa, zvana talenti. Oni su ovde predstavili 30-tak svojih radova koji su uglavnom na platnu i na drvenim pločama”, rekla je slikarka Ruva Koca.

”Izložba je, kao i sve ostale, izraz našeg nastojanja da omogućimo mladim talentima da slobodno izađu u javnost, pokažu ono što znaju i osete našu svesrdnu podršku. Još jedan je jako značajan cilj da publici omogućimo uvid u ono što mladi talenti rade”, izjavila je urednica likovnog programa u Centru Duga, Muamera Mulić.

S.Lj.

Podeli