DruštvoVesti

VOZAČI, OPREZ! Danas se očekuje magla, kiša i jaki udari vetra

Magla i sumaglica na pojedinim deonicama pored reka i u kotlinama usporavaju saobraćaj, a povremeno slaba kiša u prvoj polovini dana može donositi opasnost od vlažnih kolovoza koje treba očekivati na putevima u severnim i zapadnim krajevima Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Vozače u košavskom području upozorava i na povremeno moguće jače udare vetra koji su najospaniji na mostovima i nadvožnjacima, zbog kojih je potrebno dodatno smanjiti brzinu, a na koje posebno upozoravamo vozače teretnih vozila.

Period u kojem se nalazimo karakterističan je po čestim promenama vremena što donosi i promenljivo stanje kolovoza, ali i opasnost od odrona kojih poslednjih dana ima na putevima u planinskim predelima, kao i na onim koje prolaze kroz klisure i useke što je još jedan od razloga za pažljivijom vožnjom, navodi AMSS.

JP “Putevi Srbije” saopštili su jutros da su najopterećeniji putni pravci A kategorije i državni putevi B kategorije prohodni i nema snega, a prohodni su i prilazi zimskim turističkim centrima.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Vranja, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Zaječara sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B – 34 (Ðerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na području Kruševca na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A 207 deonica Jošanička Banja-Grčak, II A 208 deonica Vrnjci-Stanišinci-Grčak, II A 209 deonica Dobre Vode-Stanišinci.

Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A 211 na deonici Brzeće-Kopaonik, na državnom putu II A 208 deonica Brus-Razbojna, na državnom putu II A 211 deonica Brus-Brzeće i na državnom putu II A 215 deonica Kruševac-Kaonik.

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:

GP Batrovci, izlaz, TMV čekaju 240 minuta

GP Horgoš, izlaz, TMV čekaju 60 minuta.

GP Kelebija, izlaz, TMV čekaju 60 minuta.

 

Izvor: Tanjug

Foto: DEJAN ŽIVANČEVIĆ / RAS SRBIJA

 

Podeli