DruštvoVesti

Prva redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Povodom 1. marta Svetskog dana civilne zaštite, održana je redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Na sednici su usvojeni izveštaji za 2019. godinu, predložena je odluka o određivanju subjekata od posebnog značaja za grad Novoi Pazar.

Prvi mart se u svetu obeležava kao Dan civilne zaštite sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na značaj civilne zaštite i razvijanja svesti o preventivnim i samozaštitniim merama i postupcima u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških nesreća i katastrofa. Tim povodom danas je održana i prva redovna sednica štaba za vanredne situacije Grada Novog pazara.

“Na dnevnom redu je pre svega bilo donošenje odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za Grad Novi Pazar a ujedno  izrađen izveštaj o radu štaba za 2019. Godinu”, kazao je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Naser Crnovršanin.

Pored zaposlenih iz Sektora za vanredne situacije, sednici su prisustvovali i prestavnici MUP-a, Crvenog krsta i drugih javnih institucija i ustanova.

A. Ademović

 

Podeli